Клімкін говорив зі Штайнмайєром про посилення місії ОБСЄ

Клімкін говорив зі Штайнмайєром про посилення місії ОБСЄ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та діючий голова ОБСЄ, керівник зовнішньополітичного відомства ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр обговорили роботу міжнародних спостерігачів на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Було висловлено повну підтримку пріоритетам діяльності Німецького головування в ОБСЄ у 2016 році, серед яких першочерговим було визначено врегулювання конфлікту на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначили в прес-службі, сторони обговорили стан виконання Мінських домовленостей. Українська сторона надала переконливі докази систематичного грубого порушення Мінських домовленостей бойовиками, у т.ч. застосування важкого озброєння, яке мало бути відведене в обумовлені місця. Було наголошено на необхідності забезпечення повного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ на усій непідконтрольній уряду України території, включаючи вздовж українсько-російського державного кордону.

"Цей фактор та досягнення повного припинення вогню відіграватимуть важливу роль для просування комплексу питань врегулювання на сході України. Було відзначено потребу у подальшому зміцненні діяльності ОБСЄ зі сприяння врегулюванню конфлікту, а також ефективного поєднання зусиль з іншими міжнародними організаціями, які володіють необхідним досвідом та ресурсами", - наголосили в українському МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-