Захист Савченко сказав, як Слідком сфальшував перший допит

Захист Савченко сказав, як Слідком сфальшував перший допит

Укрінформ
Захист Надії Савченко подає у Донецькому міськсуді докази її невинуватості, зокрема пояснює, як слідчий СКР Дмитро Маньшин фальсифікував її допит 25-27 червня 2014 року.

Трансляцію процесу веде Радіо Свобода.

"Новіков подав клопотання про оголошення протоколів допиту Савченко 25-27 червня 2014. Протоколи були використані для психолінгвістичної експертизи", - повідомляє Радіо Свобода.

Оскільки слідчий СКР Маньшин вів допит 25-27 червня 2014 року (перший допит Савченко – ред.) без адвоката, він не міг використати протоколи законно, і тому придумав «експертизу». За словами адвоката Іллі Новікова, матеріали, з якими працювали експерти, не співпадають з тим, що реально говорила Савченко під час допитів: "Савченко говорила українською, перекладав перекладач, а слідчий Маньшин подав експертам те, як він зрозумів перекладача".

Надія Савченко також уточнила, що "допит проводився при двох озброєних хлопцях у масках, під тиском, упродовж 6 годин, записано на камеру з них тільки 4".

Проте суддя відмовив в оголошенні протоколів допитів Савченко 25-27 червня, оскільки оголошення нібито «порушить її інтереси». Адвокат заявив заперечення: Савченко недвозначно висловилася про те, що вона хоче, аби протоколи допиту було оголошено. Новіков також зажадав виклику до суду експертів, які проводили психолінгвістичну експертизу для звинувачення по допитах Савченко, - для перевірки їхньої компетентності. І в цьому клопотанні було відмовлено.

Нагадаємо, російське слідство несправедливо звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Після продовження терміну утримання під вартою Надія Савченко знову розпочала голодування. Сьогодні триває 28-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-