Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів чотирьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів чотирьох країн

Укрінформ
Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Латвії, Пакистану, Ватикану та Бангладеш.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Зокрема, вірчі грамоти Порошенку вручили посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс, Ісламської Республіки Пакистан Атар Аббас, Ватикану - архієпископ Клаудіо Ґуджеротті та Народної Республіки Бангладеш Мохаммад Мафузур Рахман.

Вітаючи присутніх із початком важливої місії в Україні, Глава держави подякував країнам повноважних представників за сприяння в обранні України до складу непостійних членів Ради Безпеки ООН на період 2016-2017 років. 

Під час бесіди з послом Латвії Порошенко відзначив послідовну і міцну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України з боку Латвії як на двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій. Він висловив також вдячність за гуманітарну та фінансову допомогу латвійської сторони. Було підтверджено зацікавленість у подальшому поглибленні двосторонніх контактів на різних рівнях.

Увагу посла Ісламської Республіки Пакистан Атара Аббаса було привернуто до важливості відновлення регулярного політичного діалогу між Україною та Пакистаном. Президент України наголосив на доцільності задіяння наявного потенціалу співробітництва у торговельно-економічній та інвестиційній сферах та підкреслив необхідність проведення у поточному році першого засідання Спільної міжурядової українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва. 

У ході розмови з новопризначеним послом Ватикану в Україні архієпископом Клаудіо Ґуджеротті Глава держави висловив щиру вдячність за активне сприяння Святого Престолу в консолідації зусиль міжнародної спільноти, спрямованих на відновлення миру та стабільності в Україні. Він також подякував за гуманітарну допомогу, яка надавалася протягом 2014-2015 років по лінії «Карітас» для внутрішньо переміщених осіб та постраждалих переселенців. Президент акцентував увагу посла Ватикану на необхідності активізації роботи міжнародних правозахисних організацій у напрямку захисту прав людини в Криму.

У свою чергу архієпископ Клаудіо Ґуджеротті відзначив, що увага Святого Престолу привернута до України, та наголосив, що наша країна є пріоритетом для Папи Римського. Співрозмовники також обговорили питання, пов'язані з підготовкою візиту в Україну Папи Римського Франциска.

В центрі уваги під час бесіди Президента України з послом Народної Республіки Бангладеш (за сумісництвом) Мохаммадом Мафузуром були питання пожвавлення співробітництва між двома країнами в різних сферах. Йшлося, насамперед, про відновлення політичного діалогу, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій, а також розширення економічної складової двосторонніх взаємин.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-