МЗС протестує через

МЗС протестує через "Кримнаш" в італійському виданні

Укрінформ
Італійське аналітичне видання "Лімес" в своєму останньому номері позначило на карті Крим частиною Російської Федерації.

Про це МЗС України повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З огляду на некоректне позначення Криму на карті РФ в останньому номері італійського аналітичного видання "Лімес", посол України в Італії звернувся до редакції журналу з вимогою привести карти у відповідність до норм міжнародного права", - зазначили у відомстві.

Серед іншого, у своєму листі український дипломат зазначив, що технічна помилка або свідома провокація, "яка є викликом територіальній цілісності України, ігнорують консолідовану позицію ЄС та ООН щодо невизнання окупації Криму з боку РФ".

Нагадаємо, раніше в розгорівся скандал через те, що компанія Coca-Cola опублікувала "ВКонтакте" карту, де вказала Крим частиною РФ. Крім того, вона вибачилася перед росіянами, оскільки перша версія цієї ж карти була без Криму.

Після цього користувачі соцмережі виявили брошуру на сайті Pepsico, у якій Крим також був вказаний частиною Росії.

Пізніше українське представництво компанії Coca-Cola перепросило за "непорозуміння" через публікацію карти Росії, на якій Крим був вказаний територією цієї країни. Російське представництво Pepsico видалило з сайту брошури, які містили карту Росії з включеним до неї Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-