У Китаї «декомунізували» 37-метрового Мао

У Китаї «декомунізували» 37-метрового Мао

Фото
Укрінформ
У китайській провінції Хенань демонтували відкриту кілька днів тому 37-метрову позолочену статую Мао Цзедуна.

Як повідомляє ВВС з посиланням на китайські державні ЗМІ, "гігантський монумент "великому керманичеві" було втановлено над сільськогосподарськими угіддями повіту Тунсюй і було сплачено місцевими бізнесменами. Як писала місцева преса, вони зібрали на будівництво майже 3 млн юанів (близько 460 тис. доларів).

Представник влади села, де було встановлено статую, повідомив, що проект не був погоджений офіційно. Чиновники, що відповідають за земельні ресурси повіту Тунсюй також підтвердили демонтаж статуї газеті "Жемінь Жібао", але не назвали конкретних причин".

У соцмережах поширилося фото, де в статуї вже немає ніг, а на голову накинуто чорну тканину. Отримати незалежне підтвердження достовірності цієї фотографії оперативно не вдалося.

Установка пам'ятника, яка була завершена кілька днів тому, привернула увагу преси по всьому світу, зазначається у повідомленні. Статую було задумано як знак пошани Мао, проте серед китайських користувачів соцмереж цей проект викликав критику за марнотратство і невдалий вибір місця для пам'ятника.

Наприкінці 1950-х років Хенань була однією з провінцій, що найсильніше постраждали від голоду, що став результатом політики Мао.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-