Порошенко удосконалив закон про переселенців

Порошенко удосконалив закон про переселенців

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон ”Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб” з власними пропозиціями.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради України щодо останнього етапу проходження закону. 

У пояснювальній записці до документа зазначається, що законопроект, зокрема, вирішує питання, чи можуть іноземець або особа без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах та мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, бути внутрішньо переміщеними особами.

Окрім того, проект розширює перелік органів, куди можна звертатися за отриманням довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Переселенцям пропонують звертатися: до структурного підрозділу місцевої держадміністрації з питань соціального захисту населення, або до районного, міськрайонного, міського, районного у місті центру зайнятості, або до управління Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання внутрішньо переміщеної особи.

Також документ вказує, що робити, якщо відсутній паспорт, або якщо немає відмітки про реєстрацію місця проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, з якої здійснюється внутрішнє переміщення та багато інших питань, які турбують вимушено переселених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-