Яна Зінкевич мріє створити в Україні центр реабілітації, як в Ізраїлі

Яна Зінкевич мріє створити в Україні центр реабілітації, як в Ізраїлі

Укрінформ
Лікарі в Ізраїлі досі не дають прогнозів, чи зможе українська волонтерка Яна Зінкевич ходити після травм, яких вона зазнала у ДТП.

Про це написала у Фейсбуці сама Яна, яка після успішної операції перебуває в одному з найкращих реабілітаційних центрів у світі.

«Зараз ніхто не дає ніяких гарантій чи прогнозів. Незрозуміло, чи я назавжди залишусь у візочку, чи зможу ходити хоча би з милицями або й взагалі без них. Хоча уже ясно, що відновлення функцій не є швидким і що при поверненні на Україну мені доведеться дуже багато над собою працювати, хоча я вже буду займатися своєю основною діяльністю - Госпітальєри (зараз це доводиться робити у віддаленому режимі)», - зазначила вона.

За словами дівчини, перші декілька днів після автокатастрофи вона була наче в тумані та у повному відчаї, бо страшенний та неймовірний біль супроводжував«щодня, щогодини, щохвилини».

«Сьогодні ситуація інша. Всього за три тижні після операції я заново навчилась сидіти (це набагато тяжче, ніж здається), почала самостійно рухатись, повертатись, сама почала чистити собі зуби та вмиватись (хоч ще поки і у ліжку), самостійно їм сидячи (а сьогодні навіть вперше їла за звичайним столом у їдальні) та почала займатись з фізіотерапевтами. А сьогодні мене перевели у реабілітаційний центр — корпус, персонал, правила, заняття, палата. Новий ЕТАП. І цей етап найважливіший. І я до нього дійшла», - поділилася Зінкевич.

Зараз вона підбирає візок та спецпристосування на перший час.

За словами Яни Зінкевич, після одужання вона планує створити в Україні центр для реабілітації після травмувань та поранень хребта, на зразок того, який є в медичному центрі ім. Хаїма Шиви (Ізраїль).

«Зараз, будучи в одному з найкращих реабілітаційних центрів у світі, я черпаю неймовірний досвід у тій сфері, що не розвинена в Україні, але надзвичайно потрібна їй. Лише людина, що пережила це від початку до кінця, може повністю усе розуміти та знати. Тепер я маю мрію. Створити такий центр в Україні (наскільки зможу)», - зазначила вона.

Нагадаємо, волонтерка, засновниця медичного батальйону "Правого сектора" – "Госпітальєрів" 20-річна Яна Зінкевич 5 грудня потрапила в аварію поблизу Дніпропетровська. Авто вилетіло з траси на слизькій дорозі й кілька разів перекинулося, Яна дістала переломи ребер, хребта і численні подряпини.

Непритомну волонтерку доправили в обласну лікарню. Після стабілізації стану її літаком доправили на лікування до Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-