Оборонний бюджет хороший, але грошей армії не вистачить - Полторак

Оборонний бюджет хороший, але грошей армії не вистачить - Полторак

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак задоволений оборонним бюджетом на 2016 рік, який становить близько 55 млрд гривень.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українським новинам".

"Бюджет цього року дуже хороший, якщо враховувати попередні роки. Але для того, щоб проводити серйозні реформи, потрібні великі гроші. Реформа Збройних сил - найдорожча сьогодні реформа. Економіка не може дозволити такі витрати. Сказати, що армії вистачає на все грошей, – це обдурити самого себе. Армії ніколи грошей не вистачить, буде завжди мало. Це при тому, що бюджет на цей рік гарний і я задоволений ним. Ми виходимо десь на 55 млрд гривень", - сказав міністр.

Полторак додав, що "це значне збільшення, яке дозволить і забезпечити підготовку особового складу Збройних сил, і розвивати техніку".

При цьому глава Міноборони назвав свою зарплату: "Ви знаєте, я отримую 18 тис. гривень. Але якби я ставив перед собою завдання заробити гроші, то я точно пішов би не в армію. Мій син, наприклад, програміст отримує в рази більшу зарплатню, ніж я. У нинішній ситуації гроші не головне, особливо коли йде війна. 18 тис. гривень – це невелика сума, але рівень тієї зарплати, яку отримують всі інші військові, не дає мені морального права вимагати більше".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-