Екс-посол США назвав три головні виклики для України

Екс-посол США назвав три головні виклики для України

Укрінформ
Екс-посол США в Україні, нині експерт United States Institute of Peace Біл Тейлор назвав три головні виклики для України в політичній, економічній і дипломатичних сферах.

Про це він написав для порталу «Новое время».

«Окрім невідкладної загрози, яку Росія становить для України своєю окупацією Криму і Донбасу, що триває,  2016 року перед Україною постануть ще три серйозні виклики - економічний, політичний і дипломатичний», - пише Тейлор.

Так, економічний виклик, за його словами, полягає в тому, щоб створити умови, необхідні для відновлення економічного зростання, яке дозволить поліпшити умови життя українців.

 «Одна з вимог, озвучених під час Революції гідності на Майдані в 2013-2014 роках, - це упевненість в своєму економічному становищі, для якої потрібні зростання економіки і зайнятість», - зазначає він.

Водночас, за його словами, якщо Україна здолає політичний виклик, це посприяє і перемозі над економічним.

«Внутрішні та іноземні інвестиції, які підживлюють економічне зростання, прийдуть в країну, коли у інвесторів з'явиться упевненість в тому, що судова система України є надійною, прозорою і чесною. Щоб очистити судову систему від  низу до верху, знадобиться політична хоробрість. Як і для того, щоб справитися з поширеною повсюдно корупцією і відправити винних за грати», - написав екс-посол.

Окремий виклик, за його словами, - зробити повністю незалежними і здатними захищати споживачів органи, що регулюють забезпечення країни електрикою, водою і природним газом.

Що ж до дипломатичного виклику, то він, за словами Тейлора, полягає в тому, щоб прояснити Мінські угоди і чітко вказати: російські війська і техніка мають піти з Криму і Донбасу, а Україна повинна отримати повний контроль над всім своїм кордоном.

«Можливо, українській владі слід запропонувати Сполученим Штатам приєднатися до Мінського процесу, щоб домогтися цих прояснень», - вважає він.

Нагадаємо, Біл (Уїльям) Тейлор був Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні в 2006-2009 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-