В МЗС назвали три цьогорічні здобутки дипломатії

В МЗС назвали три цьогорічні здобутки дипломатії

Укрінформ
Головним здобутком українського зовнішньополітичного відомства у поточному році стала консолідація всього світу на підтримку України у протистояння агресії з боку Росії.

Про це заявив директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеєв в ефірі 5-го каналу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше. Ми змогли консолідувати світову підтримку Україні у протидії російській агресії. Мінські домовленості, їх можна критикувати і не критикувати, але вони створили дипломатичне підгрунтя для того, щоб примусити Росію зупинити масштабне кровопролиття на сході України», - наголосив Макеєв.

За його словами, МЗС вдалося поставити українське питання в рамках всіх міжнародних організацій.

«Важливо, що всі демократичні держави світу підтвердили, що санкції проти Росії будуть зняті тільки тоді, коли виконані будуть Мінські домовленості і припинена окупація Криму», - підкреслив Макеєв.

Крім того, МЗС вдалося забезпечити ратифікацію всіма державами ЄС Угоди про асоціацію з Україною, позитивне рішення Європейської комісії щодо безвізового режиму для українців у наступному році, а також зведення нанівець спроб РФ відсунути дату набрання чинності зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

«Третій блок - це робота з нашими громадянами. Ми змогли скоординувати діяльність всіх органів влади, щоб повернути майже 300 людей із зон стихійних лих, як це було в Непалі. Понад 380 громадян України були звільнені з в'язниць в усьому світі. Понад 600 військових пройшли лікування в країнах Європейського Союзу і реабілітацію», - зазначив директор департаменту політики і комунікацій МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-