Суд призначив наступне засідання у справі ГРУшників

Суд призначив наступне засідання у справі ГРУшників

Укрінформ
Останнє в поточному році засідання Голосіївського районного суду Києва у справі затриманих військовослужбовців Головного розвідувального управління ГШ ЗС Росії Євгена Ерофеева й Олександра Александрова завершилося.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, наступне засідання призначено на 12 січня 2016 року.

"Переносимо засідання на 12 січня на 14.30", - оголосив головуючий суддя Микола Дідик.

Сьогодні були допитані два свідка з боку обвинувачення (командир 92-ї механізованої бригади Віктор Ніколюк і колишній співробітник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Кирило Верес). Вони розповіли про деякі обставини затримання росіян.

Суд також відхилив клопотання Оксани Соколовської (адвокат Єрофеєва) у забезпеченні їй особистої безпеки. Вона поскаржилася на те, що на неї чиниться тиск з боку Генеральної прокуратури, яка, як пояснила адвокат, намагається сфальсифікувати проти неї кримінальну справу і, таким чином, усунути від ведення справи росіянина.

Як відомо, військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова затримали 16 травня в Луганській області, у районі міста Щастя, під час бою, в якому загинув український військовослужбовець. На допитах вони заявили, що служать в російській армії і виконували службове завдання на території України. Міністерство оборони Росії стверджувало, що обоє затриманих звільнилися з лав збройних сил ще в грудні минулого року. При цьому на суді обидва росіянина назвали себе безробітними і заявили, що під час проведення допитів українські силовики чинили на них тиск і застосовували тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-