Порошенко дозволив допуск в Україну збройних сил США і НАТО

Порошенко дозволив допуск в Україну збройних сил США і НАТО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко затвердив план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів ЗСУ на території нашої держави та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2016 рік.

А також допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у наступному році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Про це йдеться в Указі Глави держави № 721/2015 від 24 грудня, повідомляє прес-служба Президента України.

"Документом визначається період проведення навчань, загальна чисельність підрозділів інших держав, які будуть допущені на територію України для участі у багатонаціональних військових навчаннях, типи і кількість їх озброєнь, військової техніки, строки перебування та місця дислокації на території нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до затвердженого Указом плану, на територію України для участі у таких заходах будуть допущені підрозділи збройних сил США, інших держав - членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" з відповідним озброєнням і військовою технікою.

Кабінет Міністрів України має забезпечити своєчасний допуск і виведення з території України підрозділів збройних сил інших держав, зазначених у статті 2 цього Указу, а також безпеку громадян України та громадян інших держав під час проведення навчань.

На міністра оборони покладається відповідальність за підготовку і проведення зазначених заходів, забезпечення участі підрозділів ЗСУ у навчаннях поза межами держави.

Фінансові витрати, пов’язані з підготовкою та проведенням навчань на території України і поза її межами у 2016 році, передбачається здійснити з держбюджету України за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ", які будуть виділені Міністерству оборони України у 2016 році.

Нагадаємо, сьогодні набув чинності Закон "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2016 році для участі у багатонаціональних навчаннях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-