Спецпенсії наступного року залишать, але обмежені

Спецпенсії наступного року залишать, але обмежені

Укрінформ
У 2016 році максимальний розмір пенсії в Україні, як трудової, так і спеціальної, не може перевищувати фіксованого розміру в 10 740 гривень.

Таке випливає з ухваленого напередодні Верховною Радою законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)" (реєстр. № 3628).

“Тимчасово, у період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2016 року, максимальний розмір пенсії (крім пенсійних виплат, що здійснюються з Накопичувального пенсійного фонду) або щомісячного довічного грошового утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), призначених (перерахованих) відповідно до Податкового кодексу України, Митного кодексу України, законів України “Про державну службу”, “Про прокуратуру”, “Про статус народного депутата України”, “Про Національний банк України”, “Про Кабінет Міністрів України”, “Про дипломатичну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про судову експертизу”, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, “Про наукову і науково-технічну діяльність”, “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, “Про пенсійне забезпечення”, “Про судоустрій і статус суддів”, Постанови Верховної Ради України від 13 жовтня 1995 року “Про затвердження Положення про помічника-консультанта народного депутата України”, не може перевищувати 10 740 гривень”, - зазначається у змінах до Закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”.

Аналогічні зміни внесено і до кожного окремого закону, за яким в Україні призначають пенсії.

Водночас слід мати на увазі, що обмеження у 10740 грн не стосується пенсіонерів, які отримують "доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною". Йдеться про Героїв України, Героїв Соціалістичної праці, Героїв Радянського Союзу, повних кавалерів ордена Трудової Слави, повних кавалерів ордена Слави, осіб, нагороджених чотирма і більше медалями «За відвагу».

Нагадаємо, 24 грудня  Рада з третьої спроби підтримала в цілому законопроект стосовно змін у соціальній політиці (реєстр № 3628). "За" проголосували 228 народних обранців. Після прийняття парламентом закон має бути підписаний Президентом та офіційно оприлюднений.

Як повідомляв Укрінформ раніше з посиланням на міністра фінансів Наталію Яресько, інфляція  в Україні в 2016 році очікується на рівні 12%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-