Контактна група розписала графік до весни - Кучма

Контактна група розписала графік до весни - Кучма

Укрінформ
Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться 13 січня 2016 року.

Про це поінформував у четвер у Києві колишній президент України, представник України у контактній групі Леонід Кучма, повідомляє Радіо Свобода.

"Що стосується продовження роботи Тристоронньої контактної групи, то у нас вже стоїть у планах 13 січня, потім – 20 січня, лютий теж розписаний. Ми на всяк випадок випереджаємо події, оскільки добре розуміємо, що немає іншого варіанту, ніж продовжити переговори", - сказав він.

За словами Кучми, дію Мінських угод на наступний рік мають продовжити під час телефонних переговорів лідери "нормандського формату".

"Я не думаю, що буде якийсь додатковий документ. Я думаю, що під час телефонних переговорів цю проблему буде вирішено, щоб продовжити працювати в цьому форматі", – сказав він.

Нагадаємо, до складу "нормандської четвірки" входять лідери України, Німеччини, Франції і Росії.

Останнє засідання контактної групи в Мінську відбулося 22 грудня.

Мінські домовленості передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад дев’ять тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-