Справу «діамантових» прокурорів передають в суд

Справу «діамантових» прокурорів передають в суд

Укрінформ
Справу так званих «діамантових» прокурорів днями передадуть до суду.

Про це журналістам сказав заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе на «Антикорупційному форумі Київ-2015» у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця справа фактично днями буде готова для подання до суду. Ми сподіваємося, що суд прийме справедливе рішення у цій справі», - відзначив він.

Сакварелідзе підкреслив: ця справа - символ нової України, символ честі людей, які по ній працювали, і вона буде доведена до кінця.

Фігурантам по справі "діамантових прокурорів" інкримінується стаття 290 Кримінального кодексу (отримання хабаря посадовцем).

За словами Сакварелідзе, фігуранти зараз знайомляться з матеріалами справи. Всього у справі проходить чотири фігуранти, деякі з них вже ознайомилися з матеріалами справи і поставили свої підписи.

Нагадаємо, 5 липня внаслідок спецоперації СБУ та Генпрокуратури були затримані начальник Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них  було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна та Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави у 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу та вийшли із СІЗО. 16 липня генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Корнійця і Шапакіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-