В Україні дослідять, хто з експертів і ЗМІ працює на Путіна

В Україні дослідять, хто з експертів і ЗМІ працює на Путіна

Укрінформ
Одним із завдань новоствореної неурядової організації "Бюро протидії гібридній війні" стане виявлення українських журналістів, експертів, лідерів громадської думки, які працюють за "темниками" з Росії.

Про це заявив на прес-конференції в Києві на тему: "Презентація проекту "Бюро протидії гібридній війні" один із координаторів бюро, політтехнолог, директор Фонду національних стратегій Тарас Березовець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Значною мірою робота бюро буде не публічною тому, що ми не можемо розкривати повністю карти. Росія ж не розказує про свої плани, там же не кажуть: от у нас є "темники" на цей тиждень, за якими будемо просуватися в українських медіа. До речі, це один з важливих аспектів: давайте говорити відверто, що є "5-та колона" в Україні, і в тому числі серед експертів та журналістів, які свідомо чи будучи введеними в оману допомагають поширювати фейки російської пропаганди", - сказав Березовець.

За словами політтехнолога, однією із задач бюро стане саме викриття подібних  "воїнів російської інформаційної машини", причому, це в жодному разі не буде "полюванням на відьом".

"Одне із завдань - це моніторинг російського медіапростору, інтернету, телебачення. Ми будемо бачити, які сигнали розганяються, і дуже легко буде потім перевірити, хто з журналістів, лідерів громадської думки транслює подібні сигнали. І тому будемо говорити публічно, доводити це фактом. Якщо такі зусилля є систематичними, то тут уже виникає закономірне питання: а в чому інтерес цієї людини?" - заявив Березовець. 

За приклад "воїна" російської пропаганди політтехнолог назвав "відвертого кремлівського провокатора" Анатолія Шарія. "Людина чітко працює по "темниках", але частина людей, будучи обдуреними, вважають, що він має якусь свою незалежну думку. Наше завдання полягатиме в тому, щоб виводити таких людей на чисту воду", - заявив Березовець.

Інший координатор бюро, директор Центру суспільних відносин Євген Магда наголосив на тому, що новостворене бюро, яке в перспективі має стати таким собі консорціумом неурядових організацій, займатиметься "експортом українського досвіду" на Захід у плані протистояння гібридній війні Росії. "Одна з головних наших сфер діяльності - це своєрідний експорт українського досвіду. Українці мають унікальний досвід "гібридної війни", і, на жаль, Україна за нього розплачується найдорожчим - життям своїх громадян. І тому про нього потрібно розповідати на Заході", - заявив Магда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-