Після реформ Україна стане сильним партнером ЄС - німецький депутат

Після реформ Україна стане сильним партнером ЄС - німецький депутат

Укрінформ
В України є всі шанси стати сильним партнером Європейського Союзу, проте за умови проведення глибоких реформ.

Про це сказав член комітету у закордонних справах Бундестагу Гернот Ерлер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми переконані в тому, що в майбутньому Україна може бути сильним партнером для ЄС лише в тому випадку, якщо буде всеохоплюючий процес модернізації і реформування», - заявив депутат, запевнивши, що європейські та німецькі партнери хочуть «надати в цьому політичну і фінансову допомогу».

Він нагадав, що в 2015 році федеральний уряд виділив 700 млн євро в якості кредитів Україні, у тому числі 500 млн фінансового кредиту і 200 млн - на проекти в галузі енергетики, ефективності ресурсів, підтримки економічного розвитку, боротьби з корупцією.

Останній політик приділив особливу увагу, зазначивши, що «новий уряд успадкував систему, яка повністю дискредитувала себе у населення переплетінням політичної, економічної системи, залежністю від олігархів аж до клептократичної системи Януковича». Разом з тим він відзначив «вражаючі прагнення щодо реформування у багатьох секторах».

"Однак, очевидні успіхи наявні аж ніяк не скрізь і є недоліки в переслідуванні і покаранні корумпованих осіб. Тут багато стоїть на кону: імідж серед власного населення і авторитет України у світі, у партнерів", - підкреслив він.

«Ми і далі надаватимемо допомогу, підтримку, ми розуміємо, наскільки важлива співпраця на основі громадянського суспільства. Без сильного громадянського суспільства і громадського контролю політики і законодавства не вдасться трансформувати цю країну», - резюмував уповноважений уряду ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-