Правоохоронці виявили найбільший архів Януковича - Яценюк

Правоохоронці виявили найбільший архів Януковича - Яценюк

Фото
Укрінформ
У ході спецоперації були виявлені архіви екс-президента-втікача Віктора Януковича.

Про це на засіданні Кабміну в середу заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно Аваков проінформував членів уряду про проведення спеціальної операції Національною поліцією, ДФС за підтримки Генпрокуратури. Внаслідок проведення цієї спецоперації вперше нашою правоохоронною системою виявлений найбільший архів сім'ї Януковича і його безпосередньо", - сказав глава уряду.

Як пояснив глава МВС Арсен Аваков, була знайдена значна частина особистого архіву "сім'ї" Януковича з особистими документами екс-президента, його фінансові операції, печатки та документи більш ніж 300 офшорних компаній, документи розрахунків від Танталіту до Мако і банків Януковича, оригінали документів на власність від Межгірья до Хонки, від Гонконгу до Швейцарії та схеми виведення коштів.

Як зазначив заступник начальника Національної поліції Олександр Вакуленко, у ході спецоперації було вилучено печатки понад 300 офшорних компаній, банківські документи, що викривають злочинні схеми, за допомогою яких здійснювалося розкрадання бюджетних коштів, а також документи на нерухоме та рухоме майно Януковича. 

Вакуленко запевнив, що розслідування буде проведено ефективно і в стислі терміни.

Яценюк підкреслив, що за інформацією правоохоронних органів, відмивання коштів здійснювалося не тільки через західні банки: «Там є інші юрисдикції, ніж Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки».

Як передає Урядовий портал, глава Уряду звернувся  до Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України і до всієї правоохоронної системи, в тому числі Служби по боротьбі з відмиванням коштів, наголосивши на необхідності отримання правової допомоги інших країн, щоб з’ясувати, «куди виходили кошти з державного бюджету України».

Прем'єр підкреслив, що підтримує ініціативу щодо направлення відповідного  звернення через Генеральну прокуратуру України, «адже ГПУ  відповідальна за те, щоби правоохоронні органи інших країн розкривали інформацію і надавали нам правову допомогу в доведенні до суду і винесенні правосудного вироку по відношенню до цієї справи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-