Порошенко вшанував пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Порошенко вшанував пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко  поклав квіти до пам'ятного знака "Воїнам Чорнобиля" та меморіального кургану "Героям Чорнобиля" з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Після покладання квітів учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заході також взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, міністр оборони Степан Полторак, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, генпрокурор Віктор Шокін та інші.

У своєму зверненні  до українців Президент наголосив, що влада у тісній співпраці з громадськими об'єднаннями має виробити оптимальні механізми ефективного соцзахисту і підтримки постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, зокрема, особлива увага має бути приділена дітям Чорнобиля та людям з інвалідністю.

"В умовах, коли проти нас ведеться неоголошена війна, коли на першому плані - збереження незалежності та територіальної цілісності української держави, влада у тісній співпраці з громадськими об'єднаннями, які опікуються постраждалими, повинна виробити оптимальні та збалансовані механізми їх ефективного соціального захисту і підтримки. Особлива увага має бути приділена дітям Чорнобиля та людям із інвалідністю", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-