У Харкові спіймали терориста, який мінував суд

У Харкові спіймали терориста, який мінував суд

Укрінформ
У Харкові затримали члена диверсійно-розвідувальної групи, який заклав гранату під Київський райсуд Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

"Затримано члена диверсійно-розвідувальної групи, який 9 грудня заклав вибуховий пристрій біля будівлі Київського райсуду Харкова. Детонувати пристрою перешкодили спецслужби", - зазначили у відомстві.

Як заявив на брифінгу в Києві новопризначений керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, активна фаза операції досі триває і лише суспільний резонанс змусив силовиків розкрити деякі її деталі.

Фігурант справи - член цієї ДРГ. Він обгрунтовано підозрюється, у нашого слідства є докази його безпосередньої участі у закладенні вибухового пристрою 9 грудня біля приміщення Київського суду Харкова. Завдяки вчасним діям співробітників вдалося уникнути детонації цього вибухового пристрою", - уточнив Ткачук.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня біля Київського райсуду Харкова було виявлено підозрілий пристрій. Правоохоронці, які прибули на місце події, евакуювали з суду і навколишніх будівель 250 осіб. Знайдений предмет виявився бойовою гранатою, вона знешкоджена. Ніхто не постраждав.

Прокуратура Харківської області кваліфікувала подію як теракт. Досудове розслідування здійснює управління СБУ в Харківській області.

У момент НП у Київському райсуді проходило засідання у справі лідера сепаратистських рухів південний "Південний Схід" і "Велика Русь" Юрія Апухтіна. Через евакуацію суд перенесли на 14 грудня.

Нагадаємо, вночі в Києві затримали семеро членів диверсійно-розвідувальної групи: трьох росіян і четверо українців. Восьмого члена групи, її керівника, вбито. Під час затримання також загинув співробітник "Альфи", рятуючи дитину в квартирі, де були диверсанти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-