Якщо Трюдо не надасть Україні зброю, канадські українці йому цього не подарують - політолог

Якщо Трюдо не надасть Україні зброю, канадські українці йому цього не подарують - політолог

Укрінформ
Якщо прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо відмовиться надати Україні оборонне озброєння, він повністю втратить підтримку 1,3 млн української громади.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив старший науковий співробітник Канадського інституту українських студій Тарас Кузьо.

«Якщо Канада не почне постачати Україні оборонне військове обладнання, підтримка Ліберальної партії  серед української громади буде втрачена», - сказав Кузьо.

За його словами, Трюдо прагне монополізувати голоси української громади, але успіх цього безпосередньо залежить від його рішення щодо надання Україні зброї. «Прем’єр-міністр Трюдо може хотіти сконцентрувати на своїй партії усі голоси української громади Канади, втім, він не зможе досягти цього, якщо не поводитиме себе інакше від свого попередника Стівена Гарпера та не почне надавати Україні необхідне військове обладнання», - зазначив експерт.

На його думку, електоральний тиск постійно змушуватиме Трюдо переглянути своє рішення щодо зброї для України. «Ключовим для української громади питанням є рішення Ліберальної партії щодо надання Україні військового обладнання. Україна конче потребує певних видів зброї і Канада має змогу її надати», - підсумував Кузьо.

Як повідомляв Укрінформ, передвиборчою обіцянкою Ліберальної партії було продовження військової тренувальної місії в Україні. Втім, щодо перспектив надання Києву зброї лідер партії Джастін Трюдо висловлювався дуже обережно.

Фото: Телеграф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-