Шушкевич: Лукашенко скаже що завгодно, а зробить, як звелить Путін

Шушкевич: Лукашенко скаже що завгодно, а зробить, як звелить Путін

Ексклюзив
Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко робитиме те, до чого його зобов'яжуть у Москві, інакше він не зможе утриматися при владі.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу висловив колишній глава Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич.

"Хай що там говорить Лукашенко, йому вірять лише наївні люди. Тому що він бреше, в цілому ряді його виступів - це добре помітили журналісти і політологи - початок суперечить кінцю. Але, зрештою, він робитиме те, до чого зобов'яже його Путін. Інакше Лукашенко не утримається при владі ні на секунду", - прогнозує Шушкевич.

При цьому він вважає, що білоруси ніколи не стрілятимуть в українців. "Я не думаю, що можна переконати білорусів стріляти в росіян або стріляти в українців. Не думаю. Не може бути такої пропагандистської машини, яка б змусила стріляти білоруських громадян", - сказав екс-глава Верховної Ради Білорусі.

За його словами, "Білорусь загрозою для України ніколи не буде, а Лукашенко може бути, тому що він чинитиме, як Путін".

Водночас Шушкевич дотримується тієї думки, що всі неприємності, які відбувалися через Росію, "відбувалися не через росіян, а через російську владу".

"Я ні в Україні, ні в Білорусі не бачу ворогів росіян, тобто ворогів Росії у сенсі не як влади, а як країни. Коротко скажу про себе так: я русофіл, я люблю росіян, але я кремлефоб на сьогодні. Я не люблю російську владу, вважаю її абсолютно несправедливою", - наголосив він.

Повний текст інтерв'ю з колишнім главою Верховної Ради Білорусі Станіславом Шушкевичем читайте на сайті Укрінформу завтра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-