Берлін вимагає негайно звільнити Кольченка та Сєнцова

Берлін вимагає негайно звільнити Кольченка та Сєнцова

Фото
Укрінформ
У Німеччині з обуренням сприйняли факт підтвердження Верховним судом РФ вироку Олегу Сєнцову й Олександру Кольченку, засудженим у справі про нібито підготовку терактів у Криму на 20 років і 10 років колонії суворого режиму відповідно. 

Про це у четвер заявив уповноважений федерального уряду з політики у галузі прав людини та гуманітарної допомоги Крістоф Штрессер, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Я був приголомшений, коли дізнався про затвердження Верховним судом занадто суворого покарання Олегу Сєнцову й Олександру Кольченку. Це рішення суду суперечить очікуванням федерального уряду щодо методів і процедур, відповідно до яких у питанні забезпечення прав людини має діяти Росія як член Ради Європи», - заявив Штрессер.

Зокрема, зазначив німецький омбудсмен, звинувачення будувалося на свідченнях, отриманих за допомогою тортур і жорстокого поводження. Ці факти мають бути ретельно розслідувані, підкреслив він. Штрессер закликав відповідні органи повторно провести всебічне розслідування звинувачень. До російського уряду уповноважений німецького уряду звернувся із закликом скасувати рішення суду й негайно звільнити Сєнцова та Кольченка. 

Тим часом у четвер перед будівлею посольства РФ у Берліні відбулася 55-а акція на підтримку Надії Савченко. Тепер активісти виступають із закликами звільнення льотчиці, а також Сєнцова, Кольченка й усіх незаконно утримуваних у Росії українських політв'язнів.

«Приходитимемо сюди аж до звільнення. Якщо знадобиться, то 20 років», - запевнив німецький активіст Рональд Вендлінг, організатор акції. Він і його товариші приходять до будівлі неподалік від Брандендурзьких воріт ось вже більше року, щочетверга. Не збираються вони припиняти свій протест і в найближчі свята, лише трохи відкоригують час збору. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-