Посол Вірменії в Україні змінив резиденцію через корупційний скандал

Посол Вірменії в Україні змінив резиденцію через корупційний скандал

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол Вірменії в Україні Андранік Манукян заявив, що залишає особняк у Києві, розташований за адресою Мічуріна, 31, через те, що навколо цієї будівлі розгорівся корупційний скандал.

Про це повідомляє вірменська служба Радіо Свобода

"Я зв'язався з власником будівлі і вже розірвав з ним договір. Я переїхав з цієї будівлі в іншу. Тепер, якщо в української влади є проблеми з цією квартирою, то вона може робити, що хоче, недоторканність знята, табличка - знята, прапор - перенесений. Це відтепер не особняк посла Вірменії", - сказав Манукян.

Раніше українське видання СorruptUA з'ясувало, що особняк оформлений на ім'я Марини Журавльової, яка є дружиною соратника екс-президента Януковича - Віктора Сівця, який нині проходить як підозрюваний у кримінальній справі про так звані схеми маркетингових послуг.

За твердженням українських ЗМІ, передавши свій особняк послу Вірменії, Сівець, який тоді вже знаходився в центрі уваги українських правоохоронних органів, таким чином захищає себе від обшуків.

Радіо Свобода передає, що Манукян не приховує того, що взяв особняк в оренду у Журавльової, проте стверджує, що не знайомий з її чоловіком. Посол зазначає, що взяв будинок у найм до української революції і в думках навіть не міг припустити, що, орендуючи цей будинок, забезпечує для когось дипломатичну недоторканність.

Журналісти української служби Радіо Свобода днями побували в посольстві, розташованому в елітному районі Києва, проте там з ними говорити відмовилися.

За даними українських ЗМІ, все майно Сівця зареєстровано на його дружину.

Більшість бізнесів Сівця, який переїхав до Москви після Майдану, наразі знаходиться на батьківщині. Ними, в основному, займається Журавльова, яка періодично приїжджає в Україну і, за відомостями українських ЗМІ, зупиняється саме в будинку, який до вчорашнього дня був резиденцією посла Манукяна.

Фото: telegraf.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-