У друга Курченка забрали ліцензію за обман НБУ

У друга Курченка забрали ліцензію за обман НБУ

Укрінформ
Фонд державного майна заборонив працювати оцінювачу Дмитру Чирві, який в 2013 році обдурив Національний банк на користь Сергія Курченка.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Екзаменаційна комісія Фонду державного майна України від 27 жовтня 2015 прийняла рішення позбавити Дмитра Чирву кваліфікаційного документа оцінювача - сертифікату №95. Про це йдеться у листі ФДМУ до Національного банку", - наголошується у повідомленні.

У листопаді 2013 року "Реал Банк", який належав Курченку, отримав стабілізаційний кредит на суму 800 млн гривень під заставу нафтобази та нафтогавані в Херсоні і недобудованого будинку в Києві на вулиці Лабораторній, 6. Чирва заявив, що ці об'єкти коштують відповідно 1,145 млрд грн і 258 млн грн.

Разом з тим, як зазначив директор Департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник, заявлена вартість виявилася завищеною. Нафтобаза ніколи не використовувалася більш як на 50%, а Чирва оцінив її,виходячи із 100-відсоткового завантаження і максимальної вартості зберігання і перевалки протягом усього періоду.

Недобудова без комунікацій, за словами Будника, була оцінена за вартістю пропозицій в офісних центрах класу "А" - 22 тисячі гривень за квадрат.

Нагадаємо, у зв'язку з виділенням цього кредиту Генеральна прокуратура направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою екс-керівнику Національного банку України Ігорю Соркіну та колишньому голові правління ПАТ "Реал банк" Володимиру Агафонову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-