Петиції до Президента: Банкова поставила заслон ботам і «росіянам»

Петиції до Президента: Банкова поставила заслон ботам і «росіянам»

Укрінформ
Адміністрація Президента запровадила додаткову верифікацію користувачів у системі електронних петицій Президентові України.

Про це повідомив заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків на прес-конференції в АП, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, більше не реєструватимуть користувачів, електронні поштові скриньки яких розміщені на серверах у зоні домену .ru, а також для голосування використовуватиметься ідентифікаційний номер.

 «Ми імплементували верифікацію користувачів за допомогою Банк ID. Ми імплементували Банк ID від «Ощадбанку» - це 3 млн 700 тис. користувачів, а в «Приватбанку» - 15 млн 485 тис. користувачів. Ми також імплементували використання ідентифікаційного персонального номера через Державну фіскальну службу. Сьогодні це 44 млн зареєстрованих осіб. На жаль, це єдина в Україні система, де ми можемо верифікувати прізвище, ім'я та по-батькові за допомогою централізованого інструменту», - сказав він.

Так, Шимків висловив сподівання, що з часом у процесі візової лібералізації можна буде інтегруватися Державною міграційною службою.

При цьому, як підкреслив заступник глави АП, оскільки під час голосування було виявлено низку спекуляцій щодо накрутки голосів, то тепер підписи не прийматимуться з одноразових імейлів.

«Ми також не будемо реєструвати користувачів з домену .ru, а також сайтів, сервери яких знаходяться на території Російської Федерації», - підкреслив Шимків.

Наостанок заступник глави АП поінформував, що ті користувачі, які вже зареєстровані в розділі петицій Президенту, мають також пройти нові умови верифікації.

Нагадаємо, 3 листопада система електронних петицій працювала в режимі перегляду. Наразі роботу системи відновлено із новими механізмами запобігання маніпуляціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-