НАТО: Росію закрили «залізною завісою»

НАТО: Росію закрили «залізною завісою»

Укрінформ
Анексія Криму та дії Москви на сході України та на окремих територіях Грузії та Молдови, в Сирії призвели до того, що вже Росію відгородили «залізною завісою».

Про це заявив заступник генсека НАТО Александер Вершбоу на конференції у Мадриді. 

«Світ прокинувся від дій Росії, вона захопила силою Крим на початку минулого року, заперечуючи дії своїх «маленьких зелених чоловічків», кожен свій крок на шляху до встановлення контролю на півострів. З тих пір вона підтримує сепаратистів на сході України живою силою та зброєю - у тому числі важким озброєнням - і в даний час ефективно контролює ці сили на полі бою, неправдоподібно заперечуючи присутність російських військ», - сказав Вершбоу.

ЗА його словами, Росія також активно діє й на територіях Грузії та Молдови.

«На сьогоднішній день, Росія також має ворожі сили, що контролюють територію в Грузії і в Молдові. Москва, схоже, вважає, що Росія може бути в безпеці лише тоді, коли її сусіди нестабільні або навіть розділені», - зауважив заступник генсека НАТО.

Щодо дій РФ в Сирії він вказав на небажання Росії діяти в інтересах коаліції, натомість «Росія фокусується вогневі потужності на закріплення позицій режиму президента Асада» та її дії «тільки продовжують війну і посилюють страждання сирійського народу».

«Тепер вже Росію, не Радянський Союз, закрили залізною завісою», - наголосив Вершбоу.

Він також висловив думку про те, державам Альянсу необхідно активніше збільшувати витрати на оборону, нагадавши, що на саміті НАТО в Уельсі у вересні 2014 року лідери країн Альянсу домовилися протягом десяти років наростити військові бюджети до 2% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-