Члени ЄС одностайні щодо санкцій проти Росії - прем'єр Люксембургу

Члени ЄС одностайні щодо санкцій проти Росії - прем'єр Люксембургу

Укрінформ
Усі 28 країн-членів ЄС мають однакову позицію щодо санкцій проти Російської Федерації, які є відповіддю на її агресію проти України.

Про це заявив прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Санкції - це відповідь на агресію проти території. Сьогодні ми бачимо припинення вогню, але це є лише одним пунктом Мінських угод. Якщо ми підемо в правильному напрямку, то, можливо, не треба буде говорити про нові санкції. Однак, треба імплементувати всі пункти. Якщо виконується лише один пункт, то ми не можемо зняти санкції. Загалом я вам скажу, що 28 членів ЄС бачать ситуацію однаково», - сказав Беттель.

За його словами, наразі на Донбасі надто крихке перемир'я, і спрогнозувати рішення ЄС щодо подальшої долі санкцій поки неможливо.

«Якщо не буде виконано Мінські угоди, будуть нові санкції, а якщо будуть виконані, то треба буде говорити про інші справи», - резюмував Беттель.

У свою чергу Президент України зауважив, що санкції ЄС щодо Росії є для нашої країни інструментом для визволення своєї території, натомість Росія намагається "заговорити" процес і, базуючись лише на режимі припинення вогню, послабити або скасувати санкції.

«Впевнений, що перевагу повинен мати перший варіант», - наголосив глава Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-