Євросуд про позов Януковича нічого не писав - Мін'юст

Євросуд про позов Януковича нічого не писав - Мін'юст

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство юстиції не отримувало підтвердження від Європейського суду з прав людини про прийняття позову до України від захисту екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Борис Бабин.

"Якщо суд прийме заяву захисту Януковича, ми отримаємо про це комунікацію. Наразі жодної інформації від ЄСПЛ з приводу цього позову ми не отримували", - заявив він.

Бабин додав, що подання позову до ЄСПЛ не означає автоматичне його прийняття судом. "Між часом подання людиною заяви та часом її прийняття судом, якщо взагалі таке прийняття буде, проходить певний час. Це не день і не два. Щодо заяви пана Януковича, то тут може бути політичний піар, вони можуть реально щось подавати... Щось коментувати можна, коли ми отримаємо підтвердження з суду. Зараз такого немає", - резюмував він.

Нагадаємо, у заяві британської адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP йдеться, що екс-президент Віктор Янукович подав позов до Європейського суду з прав людини на тій підставі, що Україна неодноразово порушила його права людини. Він просить суд визнати порушення його прав відповідно до Європейської конвенції про права людини, включаючи право на справедливий судовий розгляд, право на ефективне розслідування спроби замаху на його життя і право на захист, а також право не піддаватися дискримінації через його політичний статус і думки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-