Український фрегат взяв участь у спільних навчаннях PASSEX

Український фрегат взяв участь у спільних навчаннях PASSEX

Фото
Укрінформ
У західній частині Чорного моря фрегат Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Гетьман Сагайдачний" провів спільні навчання типу PASSEX з кораблями флотів США, Болгарії, Румунії і Туреччини.

Про це інформує прес-служба Міноборони

"Учасники маневрів відпрацювали взаємодію у складі багатонаціональних тактичних з’єднань відповідно до стандартів НАТО. Український корабель разом з есмінцем КРЗ "Портер" ВМС США, фрегатом "Верні" ВМС Болгарії, фрегатом "Регіна Марія" та корветом "Макеларіу" ВМС Румунії та фрегатом "Тургутрейс" ВМС Туреччини здійснив плавання в ордерах, провів навчання з протиповітряної оборони та проведення ембаргової та доглядової операції, а також протичовнове навчання із залученням імітатора підводного човна", - йдеться у повідомленні.

На думку командувача Військово-Морських Сил ЗСУ віце-адмірала Сергія Гайдука, участь українського корабля у спільних навчаннях є свідченням системної співпраці вітчизняного флоту з ВМС країн НАТО. Він зауважив, що з початку року це вже треті навчання типу PASSEX у Чорному морі за участю українського корабля.

"В питанні підтримання стабільності у регіоні Чорного моря не повинно бути вакууму, який, на жаль, виник навесні 2014 року у зв’язку з анексією Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Тому в ситуації, що склалася, важко переоцінити значення таких спільних навчань як "Сі Бриз" та PASSEX", - зазначив Гайдук.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-