Університет Богомольця прокоментував відсторонення ректора

Університет Богомольця прокоментував відсторонення ректора

Укрінформ
Ректор Національного медичного університету ім. Богомольця Катерина Амосова вважає незаконним наказ Міністерства охорони здоров'я про її відсторонення та перевірку діяльності вишу, але позиватися до суду не буде.

Про це заявив юрист Валентин Гвоздій на прес-конференції в Києві у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наказ міністра винесений з грубим порушенням, і ми могли б бути в суді і оскаржити їх... Але ми не будемо заперечувати, а будемо спостерігати. Якщо побачимо якісь порушення, будемо звертатися до суду", - сказав Гвоздій.

Як заявила сама Амосова, незважаючи на рекомендації юристів, вона не буде звертатися до суду, але буде пильно стежити за роботою комісії. 

"Наша позиція - це позиція відкритості. Ми не подаємо в суд щодо призначення комісії, нам нічого боятися, ми надаємо комісії всю необхідну документацію. Але на наступний день прийшов наказ МОЗ про моє відсторонення на час перевірки. Ми не оскаржуємо це в суді для того, щоб результати роботи комісії не викликали жодних питань", - наголосила вона.

Ректор повідомила, що її та проректорів вишу запросили в МОЗ на нараду з міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі.

Амосова пов'язує нинішні події з тим, що за останній час колишньому ректору вишу Віталію Москаленку була висунута додаткова підозра, а виш розірвав договори оренди з кількома орендарями. 

"Причин (перевірки. - Ред.) дуже багато, думаю є поєднання людей, які об'єднали свої фінансові можливості. Тут багато інтересів є - і орендарів, і нас покинуло дуже багато одіозних персонажів із адміністрації, викладачів, які сиділи на хабарництві. Це була моя принципова позиція - не оскаржувати (наказ МОЗ про проведення перевірки та відсторонення Амосової. - Ред.), тому що я відкрита, наш колектив відкритий", - сказала Амосова в коментарі кореспондентові Укрінформу.

Нагадаємо, що у середу наказом МОЗ Катерину Амосову було відсторонено від керівництва НМУ ім. Богомольця, а з 6 жовтня діяльність вишу перевіряє спеціальна комісія МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-