Україна арештувала майно кримських суддів-зрадників на 2 мільярди

Україна арештувала майно кримських суддів-зрадників на 2 мільярди

Укрінформ
Рішенням українських судів арештовано майно 276 кримських суддів, які підозрюються у зраді, на суму понад 2 млрд грн.

Про це повідомив у відповіді на запит Укрінформу перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький.

"В рамках проваджень, що розслідують слідчі, накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 2 млрд грн", - зазначив він.

Холодницький уточнив, що наразі на підконтрольній українській владі території арештовано 122 транспортні засоби, зокрема автомобілі преміум класу Toyota, BMW, Acura, Honda, Mazda, Mercedes, а також 149 об'єктів нерухомості, серед яких квартири, домоволодіння та земельні ділянки у місті Дніпропетровську, Дніпропетровській, Київській, Полтавській та Луганській областях.

За його словами, судом також арештоване майно кримських депутатів-зрадників: "Накладено арешт на 35 квартир, 27 житлових будинків та 13 нежитлових приміщень загальною площею близько 22,6 тис. м2, 19 земельних ділянок та 47 транспортних засобів". Щоправда прокурор уточнив, що переважна більшість арештованого майна знаходиться на тимчасово окупованій території АР Крим, окрім кількох квартир в м. Києві, садового будинку в Обухівському районі Київської  області, домоволодіння в Херсонській області і земельної ділянки у Чернівецькій області.

"На даний час вживаються заходи щодо виявлення та накладення арешту на банківські рахунки підозрюваних депутатів у всіх банківських установах України", - повідомив він.

Холодницький також поінформував, що суд наклав арешт на нерухоме і рухоме майно 144 колишніх прокурорів АР Крим на суму близько 50 млн грн. "Постановами слідчого підозрюваних у державній зраді прокурорів оголошено в розшук. Печерським районним судом міста Києва надано дозвіл на їх затримання. У вересні цього року оголошено підозру ще 123 працівникам прокуратури про вчинення вказаних злочинів. Робота на цьому напрямку триває", - додав перший заступник прокурора АР Крим.

Як повідомляв Укрінформ, 276 суддям АР Крим було оголошено про підозру у державній зраді в травні поточного року. Також у держзраді підозрюються 267 прокурорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-