Президент Румунії в ООН: Треба бути жорсткішими із загарбниками чужих територій

Президент Румунії в ООН: Треба бути жорсткішими із загарбниками чужих територій

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоханніс переконаний, що Організація Об'єднаних Націй і її Рада безпеки не повинні проявляти толерантність під час незаконного захоплення територій суверенних і незалежних держав, це суперечить нормам міжнародного права

Президент Румунії Клаус Йоханніс переконаний, що Організація Об'єднаних Націй і її Рада безпеки не повинні проявляти толерантність під час незаконного захоплення територій суверенних і незалежних держав, це суперечить нормам міжнародного права.

Про це глава Румунії заявив під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Організація Об'єднаних Націй має бути менш толерантною, коли йдеться про тривалі конфлікти, включаючи Придністровський регіон, Грузію і Нагірний Карабах. Відсутність дієвих заходів у подібних ситуаціях створює ілюзію, що ООН толерантно відноситься до незаконного захоплення територій суверенних і незалежних держав. Наочний приклад - ситуація в Україні, відносно якої ООН і, зокрема, Рада безпеки не вжили дієвих заходів, передбачених Хартією ООН», - заявив Йоханніс.

Глава Румунії закликав  членів постійної Ради безпеки ООН діяти відповідально, в інтересах миру і міжнародної безпеки і в суворій відповідності з нормами міжнародного права при врегулюванні ситуації в Україні.

Читайте також: Агресор не повинен мати права вето в ООН

Йоханніс висловився також на підтримку «ініціативи Франції і Мексики про колективну й добровільну угоду між постійними членами Ради безпеки відносно невикористання права вето, коли йдеться про вжиття дієвих заходів, здатних запобігти масовому насильству і воєнним злочинам».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-