Війну на Донбасі мають зупинити Мінські домовленості - президент ПАРЄ

Війну на Донбасі мають зупинити Мінські домовленості - президент ПАРЄ

Укрінформ
Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер закликала усі сторони припинити бойові дії, утриматися від ведення вогню та дотримуватися положень Мінського протоколу.

Про це йдеться в її заяві, поширеній прес-службою ПАРЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У той час, як дипломатичні зусилля останнім часом активізувалися, я особливо занепокоєна поновленням насильства та підбурювальною риторикою, які ставлять мирний процес Мінська в небезпеку. Напередодні чергової сесії Парламентської Асамблеї, я закликаю всі сторони, особливо відповідальних політиків, згадати про свою відповідальність», - наголосила Брассер.

За її словами, мирний процес згідно з Мінськими домовленостями, - це шанс зупинити війну та припинити вогонь засобами зазначеними у протоколі, який був підписаний представниками всіх сторін. «Ось чому я закликаю до негайного припинення військових дій, виведення військ і важких озброєнь, а також звільнення всі заручників і в'язнів», - наголосила президент ПАРЄ.

Читайте також: Україна просить Данію підтримати її в ПАРЄ

Нагадаємо у понеділок в Страсбурзі розпочинається чергова зимова сесія ПАРЄ, пріоритетним питанням якої серед інших буде обговорення гуманітарної ситуації в Україні. Зокрема, на 27 січня заплановані обговорення гуманітарного становища українських біженців та переміщених осіб і заява комісара Ради Європи з прав людини Нільса Муйжнієкса. Очікується, що з цього питання ПАРЄ ухвалить резолюцію. Крім того, у ході зимової сесії очікується затвердження нових членів офіційних делегацій країн-учасниць ПАРЄ. Серед них народний депутат України Надія Савченко, яку незаконно утримують у слідчому ізоляторі на території Російської Федерації. Асамблея також вирішуватиме питання щодо продовження чи скасування обмежень повноважень російської делегації, які було запроваджено рік тому у зв'язку з анексією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-