Пропаганда загрожує професії журналіста в Росії - ОБСЄ

Пропаганда загрожує професії журналіста в Росії - ОБСЄ

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович підкреслила, що феномен відродженої пропаганди у державних російських ЗМІ загрожує професії журналіста і закликала владу Росії забезпечувати безпеку журналістів.

Про це вона заявила у п'ятницю у Москві, виступаючи в Центральному будинку журналіста на щорічній зустрічі Європейської федерації журналістів, передає кореспондент Укрінформу.

"Феномен сьогоднішньої пропаганди прийшов в наш світ з найгірших часів холодної війни через 25 років після падіння Берлінської стіни... Всі ми знаємо, що зусилля, які докладаються на даний час для забезпечення безпеки працівників ЗМІ, недостатні. Обов'язок всіх держав - довести наявність політичної волі в питанні захисту журналістів, і я закликаю російську владу продемонструвати доказ її бажання покласти край безкарності", - сказала вона.

Представник ОБСЄ зазначила: "Сувора реальність така, що кількість нападів на журналістів збільшується в геометричній прогресії, і безкарність подібних злочинів переважає... У більшості випадків ніхто так і не був арештований у зв'язку з цими злочинами".

Читайте також: Жителі Донбасу просять підтримки в ОБСЄ

За словами Міятович, пропаганда, що розростається нині в Росії, представляє загрозу для журналістики як професії у зв'язку зі зростаючим впливом державних ЗМІ. Як вона підкреслила, з 1992 року в Росії було вбито 56 журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-