Українська мова буде гарантовано єдиною державною мовою - Порошенко

Укрінформ
Українська мова буде гарантовано єдиною державною мовою в Україні. Водночас, кожна громада, відповідно до запропонованої Президентом конституційної реформи, зможе вільно обирати, на якій мові спілкуватися всередині громади.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з громадськими реформаторськими рухами України у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Більшого ніж я, повірте, немає прихильника українського мови", - заявив Порошенко, коли під час його виступу група юнаків розгорнули плакат із надписом "Президенте, захисти українську мову".

Водночас, він вказав на те, що конституційна реформа передбачає "де-факто делегування прав громадам визначати мову, якою спілкуватися всередині міста, села, селища". За словами глави держави, він це робить для того, щоб більше Україна не розколювалася за надуманим мовним фактором.

"І при цьому гарантовано єдиною державною мовою в Україні має бути українська мова", - наголосив Петро Порошенко під оплески присутніх.

Він процитував вислів Ліни Костенко, що держави і народи "вмирають не від інфаркту і не від інсульту , а вони вмирають тоді, коли у них забирають мову".

"Ми захистимо Україну, ми захистимо нашу мову", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-