Аваков назвав захоплення аеропортів в Криму озброєним вторгненням і окупацією

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розцінив захоплення російськими військовими кримських аеропортів у Севастополі та Сімферополі як озброєне вторгнення і окупацію.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Те, що відбувається, оцінюю як озброєне вторгнення і окупація з порушенням усіх міжнародних договорів і норм. Це пряма провокація озброєного кровопролиття на території суверенної держави", - зазначив Аваков, додавши, що дане питання вже є компетенцією Ради нацбезпеки та оборони. Він також переконаний, що на даний час повинні спрацювати дипломати.

За словами міністра, внутрішні війська і міліція посилили наряди в районі аеропорту. "Напруження наростає. Протистояти регулярним військовим силам органи правопорядку не зможуть", - уточнив Аваков.

Він нагадав, що севастопольський аеропорт "Бельбек" заблокований військовими підрозділами російського флоту. Всередині аеропорту знаходяться військові та прикордонники України, зовні – військові у камуфляжі й зі зброєю без пізнавальних знаків. На зовнішньому периметрі пости МВС.

Аеропорт Сімферополя, за інформацією глави МВС, вночі був окупований 119 військовими з автоматичною зброєю у камуфляжі без пізнавальних знаків. Співпрацювати з МВС військові відмовляються. Водночас, за даними ЗМІ, вранці з аеропорту готувався рейс на Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-