У Вінниці створили унікальну алею писанок з ликами святих

У Вінниці створили унікальну алею писанок з ликами святих

Укрінформ
У вівторок на території Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, де лікуються бійці АТО, відкрили єдину в Україні алею писанок з ликами святих.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ідею створення алеї підтримали керівники області і духовенство. Відтак, за участі колективу алея писанок побачила світ, вона єдина в Україні, і символізує початок нового життя для наших підопічних, нових злетів, Божу благодать і надію на виздоровлення», - сказав на відкритті алеї писанок  начальник Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни Валерій Бабійчук.

Алея писанок складається з 19 метрових і однієї двометрової писанки з ликами святих, на честь яких відзначаються найбільші православні свята. Вони оздоблені рослинними орнаментами у стилі петриківського розпису. Писанки розмітили у прозорих коробах на бетонних постаментах, аби захистити від вандалів та впливу негоди.

Самі ж писанки створені з цементно-бетонної суміші на металевому каркасі. Розмальовували їх  працівники медзакладу та діти і колектив художнього центру «Барви України». Іконопис довірили місцевому художнику Вадиму Мельнику.

Виготовили усі писанки коштом меценатів.

У вівторок алею писанок освятили і відкрили для відвідування. Увечері тут вмикають декоративне підсвічування, а упродовж дня упродовж кількох годин на алеї звучить класична музика та лунають церковні дзвони. У госпіталі сподіваються, що алея слугуватиме об’єктом арт-терапії для особливих пацієнтів - ветеранів Другої світової, воїнів-афганців та бійців АТО.

Фото: Лапін Олександр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-