Агенція регіонального розвитку Вінницької області заручилась підтримкою бізнес-омбудсмена

Агенція регіонального розвитку Вінницької області заручилась підтримкою бізнес-омбудсмена

Укрінформ
Сприяння у роботі Агенції регіонального розвитку Вінницької обалсті пообіцяв на зустрічі із представниками обласної влади бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемеда.

Візит правозахисника відбувся у вівторок, передає Укрінформ із посиланням на Вінницьку обласну Раду.

«У Євросоюзу великий досвід кредитування бізнесу і ми можемо поділитись досвідом, цікавими механізмами кредитування», - інформував А. Шемеда.

Однак, не лише високі відсоткові кредитні ставки, за досвідом омбудсмена, стримують розвиток підприємництва в Україні. А. Шемеда розповів, що з початку роботи офіс бізнес-омбудсмена розглянув понад 1000 звернень за півтора роки і фахівці допомогли відшкодувати бізнесу понад шість мільярдів гривень – це і ПДВ, і стягнення з монополій, які «не звикли розраховуватись», і необгрунтовані штрафи контролюючих структур.

«Більшість наших клієнтів – підприємства і підприємці Київської області, але було і десять звернень по Вінниччині, зокрема, і щодо правил торгівлі, встановлених у місті Вінниці. Підприємці скаржились, що влада вимагає додатковий пакет документів, які не передбачені у діючому законодавстві. Із цим питанням потрібно розібратись», -  констатував А. Шемеда. 

Він схвально відгукнувся на вінницьку ініціативу створення Агенції регіонального розвитку, що надаватиме комплексні послуги бізнесу і залучати кошти для різних програм. Бізнес-омбудсмен висловив переконання, що, в тому числі і завдяки Агенції, в регіоні буде створено сприятливе для інвесторів бізнес-середовище та забезпечуватиметься підтримка економічного розвитку регіону. А. Шемеда також запропонував налагодження комунікацій Агенції із представництвом бізнес-омбудсмена в Україні.

«Зараз стимулюємо малий та середній бізнес через обласні програми, які фінансуються з обласного бюджету. Агенція регіонального розвитку сприятиме можливості пільгового кредитування для малого і середнього бізнесу і з цією метою у п’ятницю, 11 листопада, Агенція спільно із Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації проводить  «Ярмарку кредитів».  Банківські установи презентуватимуть підприємцям свої програми», - констатував голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

За його словами, також Агенція стане ініціатором проведення низки економічних форумів, щоб стимулювати бізнес до розвитку. Окрім того, очікується надходження грантових коштів від партнерського польського фонду для супроводження регіональних бізнес-проектів на теренах Вінниччини. Для залучення інвестицій Агенція також розширюватиме своє представництво у районах за рахунок вже існуючих на місцях ресурсних центрів, що мають досвід роботи із грантовими коштами.

Довідково. 30 березня 2015 року депутати Вінницької обласної Ради першими в Україні підтримали ініціативу голови обласної Ради Анатолія Олійника і схвалили рішення про Агенцію регіонального розвитку Вінницької області. Обласна Рада, Вінницька ОДА та Асоціація органів місцевого самоврядування стали співзасновниками Агенції. 18 травня 2016 року пройшли збори засновників Агенції регіонального розвитку Вінницької області, на яких затвердили Положення про Агенцію. 16 червня 2016 року на засіданні зборів засновників керівником Агенції регіонального розвитку Вінниччини тимчасово призначено Валерія Нікітюка. Основні напрями діяльності Агенції: залучення інвестицій (національних і закордонних) у Вінницьку область, допомога у пошуку партнерів в інших регіонах України та за кордоном, формування позитивного іміджу регіону, покращення інвестиційного клімату у регіоні, організація та проведення економічних форумів, семінарів, конференцій у Вінницькій області. Місце знаходження Агенції: 21036, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7, кім. 125-127

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-