Вінницька влада економить на закупівлях через PROZORRO 13,5% витрат

Вінницька влада економить на закупівлях через PROZORRO 13,5% витрат

Укрінформ
Обласний бюджет має бути ідеально прозорим. Вінницька влада бореться за відкритість та ефективність витрат коштів громади завдяки системі PROZORRO.

Про це на апаратній нараді повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Обласний бюджет має бути ідеально прозорим – це питання політичне. Маємо величезну кількість комунальних закладів, підрозділів обласної влади, які повинні здійснювати закупівлі виключно через систему PROZORRO. Це забезпечує колосальну економію коштів громади, ефективність та прозорість їх використання. Вона має бути поширена на усі рівні органів влади», - повідомив Коровій.

За його словами, на Вінниччині система PROZORRO діє з 1 березня 2016 року. Вже перші роки її впровадження забезпечили зниження витрат на матеріально-технічне забезпечення діяльності органів влади в середньому на 13,5%.

Так, за І квартал 2016 року (січень-квітень) установами, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, проведено 472 електронних закупівлі. При цьому заплановані видатки становили 10,3 млн грн, фактичні видатки за договорами - 8,9 млн грн. Тож економія коштів становить 1,4 млн грн , або 13,5%.

Скажімо, найбільша економія коштів забезпечена при електронних закупівлях таких товарів: канцтоварів, паперу - 16,1% - 51,0%; поліграфічної продукції, буклетів - 12,0% - 48,8%, товарів побутової хімії, дезінфікуючих та миючих засобів – на 25,3% - 47,2%.

Найбільше електронних торгів – 268 - за системою PROZORRO проведено закладами охорони здоров’я області ( 56,8 % від загальної кількості).

Аналізуючи очевидні переваги при закупівлях через систему PROZORRO та значну економію при цьому бюджетних коштів, голова ОДА Валерій Коровій підкреслив, що «ця програма відсікає все те, на чому раніше могли заробити «нечисті на руку» підприємці» і закликав запроваджувати ефективні прозорі закупівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-