В Україні триває Всеукраїнський місячник Червоного Хреста

В Україні триває Всеукраїнський місячник Червоного Хреста

Укрінформ
З 1 по 30 квітня у кожній області України проходить традиційний Всеукраїнський місячник Товариства Червоного Хреста України.

До численних заходів місячника активно долучилися не лише волонтери і співробітники Товариства, а усі небайдужі громадяни країни. Нагадаємо, що мета місячника – допомогти вразливим категоріям населення – внутрішньо переміщеним особам, самотнім людям похилого віку, ветеранам війни та праці, інвалідам, багатодітним та неповним  сім’ям, дітям-сиротам і хворим на ВІЛ\СНІД або туберкульоз.  

Так, Запорізька обласна організація провела інформаційну сесію для співробітників Територіального центру соціального обслуговування на тему «Інсульт, оцінка ймовірності, перша допомога», а для школярів – тренінги з мінної безпеки (загальна і національна ситуації, пов'язані з мінами і боєприпасами, основні види небезпек, міни-пастки, підозрілі предмети, правила безпечної поведінки, міфи і помилки, пов'язані з темою тренінгу). 

З нагоди Всеукраїнського місячника Товариства Червоного Хреста України червонохрестівці Тернопільскої обласної організації проводять цікаві заходи для молоді з метою популяризації здорового способу життя і принципів Червоного Хреста. Студенти Тернопільського Державного медичного університету, волонтери Тернопільської обласної організації Товариства, відзначили Всесвітній День здоров'я, завітавши у школи міста з майстер-класами і лекціями про здоровий спосіб життя і першу допомогу при кровотечах. 

Виконком Добропільської міської ради, що на Донеччині, приєднався до місячника, зібравши допомогу представникам найбільш вразливих і незахищених категорій населення. Було зібрано крупи, консерви, а також дитячий та жіночий одяг, взуття, кухонні губки, пральні порошки, зубні щітки і пасти. 

У Краматорську в рамках Всеукраїнського місячника стартував конкурс фото- і відеозйомки «У душах людських нехай тепло палає, а кожен з нас нехай творить добро». Конкурс організовано з метою розвитку ідеї благодійності, морального виховання і розвитку волонтерського руху серед дітей і молоді.

Ці та багато інших різноманітних заходів Червоного Хреста, які зараз відбуваються на території всієї держави, свідчать про те, що добрі та щирі люди не залишаються  байдужими до тих, кому необхідна допомога. Приєднуйтесь до благородних справ Червоного Хреста і ви! 

Один з важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України уже 98 років поспіль – це допомога державі у наданні медичної, соціально-побутової, матеріальної та натуральної допомоги найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні заходи Товариства. На відміну від усіх інших благодійних інституцій, Товариство Червоного Хреста України – єдина громадська організація, що має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-