Австралія скасувала візу Джоковичу через порушення карантинних обмежень

Австралія скасувала візу Джоковичу через порушення карантинних обмежень

Укрінформ
Австралійський уряд скасував візу чемпіона світу з тенісу 34-річного Новака Джоковича через порушення карантинних обмежень. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Міністр імміграції Австралії Алекс Хоук заявив про скасування візи Джоковича, після чого має відбутися депортація спортсмена та його виключення з турніру. Це рішення означає, що Джоковичу буде заборонено в’їзд до Австралії на три роки. У заяві Хоука йдеться, що він скасував візу спортсмену «через причини порушення законодавства та заходів з охорони здоров’я, а також заради суспільного інтересу».

Читайте також: Джокович зізнався у наданні неправдивих даних при в'їзді до Австралії

ЗМІ відзначає, що уряд Австралії прийняв таке рішення всупереч рішенню суду, який визнав правоту Джоковича. За словами Хоука, уряд піклується насамперед про захист кордону Австралії, особливо у зв’язку з пандемією COVID-19.

Читайте також: Джокович поновив тренування після звільнення з ізолятора в Австралії

Зазначається, що спортсмен є противником вакцинації від коронавірусу, він прилетів до країни попри відсутність сертифікату про вакцину, чим порушив правила в’їзду. При цьому сам Джокович заявляв, що для нього можуть зробити виняток. Однак тепер йому все одно доведеться покинути країну, тож він не зможе взяти участь у турнірі Australian Open та захистити свій титул чемпіона, який завойовував уже дев’ять разів.

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня Джоковича затримали в аеропорту Мельбурна через порушення правил в’їзду, після чого у понеділок 10 січня австралійський суд відновив візу тенісиста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-