У Болгарії протестувальники почубилися з поліцією через COVID-обмеження

У Болгарії протестувальники почубилися з поліцією через COVID-обмеження

Укрінформ
Учасники акції протесту проти обмежень через COVID-19 у Болгарії, вступили в протистояння з поліцією перед будівлею парламенту в Софії.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Мітингарі змогли прорвати кордон поліції під час заворушень 12 січня і дістатися сходів парламенту, перш ніж їх відтіснили. Поранення отримали вісім поліціянтів, повідомляє міністерство внутрішніх справ країни.

Згодом частина протестувальників попрямувала до будівлі Ради міністрів і Міністерства охорони здоров’я, але їх стримала поліція.

До акції долучилися близько тисячі прихильників націоналістичної партії «Вараждане» (Відродження), яка має 13 місць у 240-місному парламенті Болгарії – Народних зборах. Вони заявили, що залишаться перед парламентом, доки не будуть виконані їхні вимоги: скасувати обов’язковий масковий режим та «зелені» ковід-документи.

Нагадаємо: заходи проти пандемії вимагають від болгар пред’являти медичний талон, який підтверджує вакцинацію, одужання від інфекції або нещодавній негативний тест на COVID-19, щоб відвідувати такі місця, як ресторани, кафе, торгові центри та спортзали. Люди також зобов’язані носити маски в приміщеннях та в громадському транспорті.

Болгарія країною з найнижчим показником вакцинації з-поміж 27 членів Європейського Союзу – лише третина її населення повністю вакцинована проти COVID-19. Окрім того, країна наразі переживає п’яту хвилю захворювань, викликаних варіантом «омікрон». 12 січня кількість нових хворих сягнула рекордного рівня – 7 062. Згідно з офіційними даними, за останні 24 години в цій балканській країні вірус забрав життя 89 людей.

Щоб стимулювати вакцинацію, новий центристський уряд запропонував виплачувати 75 леві ($43,59) пенсіонерам, які отримають повну вакцинацію або бустерну дозу.

Фото: Vassil Donev, ERA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-