Сергій Борзов: На Вінниччині відкрили оновлений Подільський регіональний онкоцентр

Сергій Борзов: На Вінниччині відкрили оновлений Подільський регіональний онкоцентр

Укрінформ

У Вінниці в п'ятницю до  30-річчя Незалежності України відкрили оновлений Подільський регіональний центр онкології  - знаковий для області об’єкт Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво-2021».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

На урочистостях з нагоди відкриття голова Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив, що спільними зусиллями обласної державної адміністрації та народних депутатів України з державного бюджету на оновлення Подільського онкоцентру вдалося залучити 64 млн грн. З них 44 мільйони – субвенція на соціально-економічний розвиток, яку залучили з державного бюджету народні депутати України від «Слуги Народу» – Анатолій Драбовський та Максим Пашковський. З Державного фонду регіонального розвитку 20 млн грн спрямовано на реконструкцію хіміотерапевтичного корпусу.

Очільник області наголосив, що 5 років головний лікар онкоцентру Володимир Шамрай вів «переписку» зі всіма міністрами охорони здоров’я України. Десять народних депутатів втручались у процес придбання. Але тоді так і не змогли. Лише торік все зрушилось з місця – це великий крок у розвитку радіологічної служби вінницького онкоцентру.

«Вдячний Анатолію Драбовському та Максиму Пашковському за 44 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, які використали на придбання обладнання для Вінницького регіонального онкологічного центру. Завдяки цим коштам було придбано лінійний прискорювач і комп’ютерний томограф», – наголосив Голова ОДА.

Для потреб онкоцентру придбано медичний лінійний прискорювач ELEKTA SYNERGY PLATFORM з комплексом обладнання: СКТ для планування променевої терапії, дозиметричне обладнання для (щоденної, щоквартальної, річної) перевірки роботи пучка лінійного прискорювача.

«Це велика подія. Вінниця і вінничани давно чекали на це. Це новітнє обладнання, яке рятуватиме життя наших громадян. Це зовсім інша технологія та зовсім інші можливості лікування», – зауважив народний депутат України Анатолій Драбовський.

Своєю чергою, народний депутат України Максим Пашковський зауважив, що відкриття модернізованого відділення онкоцентру – це спільна командна робота народних депутатів партії «Слуга народу» від Вінниччини.

 «Народні депутати України, об’єднавши зусилля з обласною державною адміністрацією та керівництвом Подільського регіонального центру онкології здійснили те, про що точилися розмови протягом понад десятиріччя. Ми звикли робити, а не говорити. За вісім місяців було реконструйоване відділення, добудовано два поверхи, а також придбано вкрай необхідне для лікування онкохворих обладнання», - сказав нардеп.

Щороку в Україні збільшується кількість онкологічних хворих. Відтак, оновлене хіміотерапевтичне відділення та сучасне обладнання вкрай важливе для мешканців не лише Вінниччини, а й сусідніх областей.

«Оновлене хіміотерапевтичне відділення Подільського регіонального онкоцентру цьогоріч є знаковим об’єктом в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Великого будівництва» до 30-річчя Незалежності нашої держави. «Велике будівництво» змінює медичну інфраструктуру на краще. Оновлене відділення, в складі якого ще додаткових сорок ліжок для амбулаторного лікування хворих, до існуючих 360, створює сучасні, комфортні умови для пацієнтів. Це значно пришвидшить темпи їхнього лікування та дозволить зменшити інвалідизацію населення», – наголосила перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна.

Як повідомляв Укрінформ, програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-