AICPA & CIMA підтримує створення Ради з міжнародних стандартів звітності стійкого розвитку в рамках роботи Фонду МСФЗ

AICPA & CIMA підтримує створення Ради з міжнародних стандартів звітності стійкого розвитку в рамках роботи Фонду МСФЗ

Укрінформ

Асоціація відреагувала на запропоновані правки до конституції Фонду МСФЗ (Міжнародних стандартів фінансової звітності). Згідно правок, буде створено Раду з міжнародних стандартів звітності стійкого розвитку (International Sustainability Standards Board - ISSB).

"AICPA & CIMA підтримують прагнення Фонду розвивати загальноприйняті стандарти стійкого розвитку. Це важлива міра, оскільки інвестори і інші зацікавлені особи знаходяться у пошуках достовірної інформації про кількісні показники стійкості", - відмітила Сюзан С. Коффі, CPA, CGMA, спів- CEO AICPA&CIMA. "Також дуже важливо підвищувати надійність і прозорість такої інформації за допомогою якісної звітності і заходів по забезпеченню гарантій з боку фахівців з управлінського обліку. Ми продовжуємо розвивати фінансову професію в напрямку підвищення компетентності в питаннях стійкого розвитку, щоб фінансові фахівці могли забезпечувати потреби клієнтів і працедавців в цій сфері".

Важливість незалежності в розробці стандартів

"Стандарти звітності набувають легітимність, коли є упевненість в тому, що їх створення, трактування і модифікації носять незалежний і об'єктивний характер. Процес розробки стандартів, як фактично, так і зовні, має бути вільний від сторонніх дій, від того, що якийсь учасник або група учасників отримують несправедливу перевагу в системі фінансової звітності", - заявили AICPA & CIMA в зверненні до Фонду.

На думку представників асоціації AICPA & CIMA, при внесенні правок відносно роботи нової Ради ISSB необхідно зберегти прихильність наступним принципам:

  • Незалежність - ISSB має бути організацією, незалежною від надмірного впливу виборців.
  • Відповідні процедури і стандарти - ISSB повинен працювати на основі документально підтверджених процедур з можливістю застосування альтернативних варіантів. Метою роботи органу має бути своєчасна розробка стандартів і їх висвітлення повному об'ємі.
  • Сфера впливу - ISSB повинен мати унікальний склад виборців, не співпадаючий з яким-небудь іншим органом, що регулює принципи бухгалтерського обліку. Стандарти ISSB повинні схвалюватися його учасниками.
  • Кадрові і фінансові ресурси - ISSB повинен мати достатню фінансову підтримку. Його члени повинні мати необхідні знання у відповідних областях.
  • Комплексність і послідовність - робота ISSB повинна мати комплексний характер і відповідати принципам, розробленим іншими органами, що регулюють стандарти бухгалтерського обліку, для аналогічних ситуацій

Навички і досвід опікунів Фонду МСФО і членів ISSB

AICPA & CIMA рекомендували змінити склад опікунів і задіяти фахівців, знайомих з новими стандартами стійкості і здібних вплинути на вироблення стандартів звітності в цій сфері. 

Згідно із заявою AICPA & CIMA, важливо, щоб до складу Ради входили члени, що мають необхідний спектр навичок і досвіду, а також фахівці у вузьких областях, таких як зміна клімату і соціальні проблеми, стандарти фінансової звітності, інвестиційні рішення і бізнес-моделі. Експертність і широкі погляди нових членів Ради - ключові чинники для проведення і закріплення змін в ділових практиках.

Більше ресурсів, присвячених стійкому розвитку у сфері фінансів і бухгалтерського обліку від AICPA & CIMA:

Про Асоціацію міжнародних дипломованих професійних бухгалтерів та AICPA-CIMA

Асоціація міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів®  (Асоціація), що представляє AICPA® та CIMA®, просуває світову бухгалтерську і фінансову професію від імені 696 000 членів AICPA і CIMA, студентів і фахівців в 192 країнах. Разом ми є світовим лідером в питаннях державного і управлінського обліку за допомогою пропаганди, підтримки ліцензії CPA, призначення CGMA і спеціалізованих сертифікатів, професійної освіти та інтелектуального лідерства.  Ми зміцнюємо довіру, розширюючи права і можливості наших членів і фахівців, що притягаються, що мають знання і можливості для того, щоб стати лідерами у справі розширення процвітання в інтересах більше инклюзивного, стійкого і життєздатного майбутнього.

Контакти для ЗМІ 

Джеккі Хайленд, менеджер по зв'язках зі ЗМІ 

Ел.пошта: jackie.hyland@aicpa.cima.com 

Тел.: +1 919 490 4387

Сара Фрейтаг-Траут, провідний менеджер з комунікацій і кампаній

Ел.пошта: sarah.freytag-traut@aicpa-cima.com 

Тел.: +44 20 3814 2305

Наталія Вовчук, офіційний представник СІМА в Україні

Ел.пошта: nataliia.vovchuk@aicpa-cima.com

Тел: +38 067 808 55 77

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-