Вінницька обласна рада виділила кошти для безпекових заходів під час OPERAFEST TULCHYN

Вінницька обласна рада виділила кошти для безпекових заходів під час OPERAFEST TULCHYN

Укрінформ

На сесії Вінницької обласної Ради депутати виділили 150 тисяч гривень на антиковідні заходи під час проведення міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN.

Про це кореспонденту Укрінформ повідомив голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

«Спрямували 150 тис. грн субвенції Тульчинській міській громаді. Оперний фестиваль відбудеться 27-29 серпня, ми не знаємо, яка на той час буде ситуація із захворюваністю на COVID-19. Тому вирішили профінансувати безпекові заходи для глядачів. Усі гості фестивалю, які не матимуть сертифікатів про вакцинацію, зможуть пройти безкоштовне експрес-тестування. Також всі охочі будуть забезпечені засобами індивідуального захисту. Тільки так ми зможемо створити безпечне фестивальне середовище, де люди відпочиватимуть відповідально», - повідомив Соколовий.

 Голова обласної Ради додав, що «це наша культура, це наша історія, це наше сьогодні і наше завтра. Це потрібно людям. І це потрібно для розвитку культурного і туристичного розвитку. Тульчинська громада по праву може називатися, щонайменше, культурною столицею Поділля»

Вячеслав Соколовий зазначив, що палац та прилегла територія, де буде проходити OPERAFEST TULCHYN, є об'єктом спільної комунальної власності територіальних громад. І Вінницька обласна рада надала можливість безкоштовно використовувати цю територію і усе, що потрібно, для проведення заходів.

«Крім цього, ми проголосували зміни до бюджету, яким відповідна субвенція спрямовується Тульчинській громаді для забезпечення карантинних норм та обмежень заради здоров’я наших громадян, які приїдуть відвідати операфест», - сказав голова облради.

Вінницька обласна рада виступила партнером OPERAFEST TULCHYN, який проходиме у Тульчині просто неба на площі перед палацом Потоцьких.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-