Перехід на відновлювані джерела енергії

Перехід на відновлювані джерела енергії

Укрінформ

Відновлювана енергетика набирає велику популярність. Її потенціал сприяє щорічному приросту потужностей і збільшенню частки на світовому енергетичному ринку.

Відновлювана енергетика в Україні

В Україні регенеративна енергетика передусім представлена ​​вітряними, сонячними та гідроелектростанціями. Згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства, у 2018-2019 роках Україна пережила бум впровадження відновлюваної енергетики. Тоді частка відновлюваних джерел енергії в структурі виробництва електроенергії збільшилася у 3,6 раза – з 1% у 2015 році до 3,6% у 2019 році. Уже у 2020 році, порівняно з 2019 роком, загальна потужність відновлюваної енергетики зросла на 22% та досягла 8,5 ГВт, про це свідчить інформація від Держенергоефективності.

Переваги відновлюваної енергетики

Великий попит на будівництво вітряних і сонячних електростанцій в Україні, як і в усьому світі, можна пояснити низкою переваг регенеративної електроенергетики:

  • мінімальна шкода навколишньому середовищу;

  • невичерпність джерел електроенергії;

  • забезпечення енергетичної незалежності держави;

  • вітряні та сонячні електростанції під час роботи не використовують воду – це необхідний фактор для територій з нестачею водних ресурсів;

  • будівництво сонячних і вітроелектростанцій економічно виправдано та зазвичай період окупності не перевищує п'яти років;

  • у разі виникнення аварійних ситуацій на сонячних або вітроелектростанціях відсутній негативний вплив на довкілля.

Компанія Структум: будівництво вітряних і сонячних електростанцій

Компанія Структум надає послуги повного циклу з будівництва сонячних і вітряних електростанцій – від проєкту до запуску об'єкта в експлуатацію. Співробітники компанії відстежують всі останні інновації та використовують у своїй роботі сучасні технології для спорудження сонячних і вітроелектростанцій в Україні. Професійний підхід, багаторічний досвід і наявність матеріально-технічної бази дозволяють вчасно та якісно втілювати в життя проєкти з будівництва сонячних і вітроелектростанцій.

Під час будівництва вітряних і сонячних електростанцій компанія Структум дотримується всіх правил і стандартів з охорони праці відповідно до міжнародної системи сертифікації ISO. Окрім того, компанія надає послуги технічного обслуговування СЕС і ВЕС, що функціонують.

Контакти:

+38 044 222 89 02

+38 044 222 89 03

01033, Україна, м. Київ,

вул. Жилянська, 59, оф. 107

info@structum.ua

office@structum.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-