Міст між Україною та Молдовою збудує компанія «Автострада» - голова Вінницької ОДА

Міст між Україною та Молдовою збудує компанія «Автострада» - голова Вінницької ОДА

Укрінформ

Група компаній «Автострада» виграла тендер на масштабний проєкт програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

Вартість робіт з будівництва мосту становитиме близько 3,39 млрд гривень  Новий  міст – один із найбільш масштабних проєктів в області на 2021 рік.

«Яким буде міст? Довжина – 1309 метрів, а максимальна висота опор сягне 40 метрів, це на 10 метрів вище стандартної 9-поверхівки. Проєктна пропускна спроможність мосту становитиме 5000 автівок на добу. Для його будівництва знадобиться 9 000 тонн високоякісних металевих конструкцій та більше 16 000 м³ монолітного залізобетону», зазначив Сергій Борзов.

Керівник регіону зазначив, що Ямпільський міст через Дністер стане продовженням автошляху Р-08 «Немирів-Ямпіль», 116 км якого Автострада відновлює прямо зараз, та частиною транспортного коридору між двома країнами.

«Новий міст буде споруджений на околицях прикордонного міста Ямпіль з української сторони та неподалік молдавського села Косеуць. Під'їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 «Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань». Власне, і цю дорогу вже відновила Автострада. З іншої сторони кордону він примкне до молдавської траси М2 «Кишинів-Сорока»,повідомив посадовець.

За належного фінансування будівництво мостового переходу планують завершити до кінця 2022 року.

«Що очікуємо? Те, про що 12 січня йшлося на зустрічі президентів України та Молдови - будівництво автомобільної магістралі, яка з'єднає столиці двох держав, а також нового транскордонного мосту через Дністер, – зауважив Голова ОДА.- Це все реально: підвищення безпеки користування дорогами, зменшення негативного впливу дорожньо-транспортного комплексу на навколишнє середовище та покращення міжнародного іміджу. І головне – це сприятиме формуванню найкоротшого шляху (економія 400 км) від центральних та східних областей України до країн Європи та Азії».

Йдеться і про скорочення сполучення Бухарест (Румунія) - Таллінн (Естонія) на 530 км(!), якщо його спрямувати через Молдову, Україну, Білорусь, Литву та Латвію через мостове сполучення «Ямпіль - Косеуць». Один з проєктів стосується розвитку дорожньої інфраструктури на трасі «Кишинів - Сорока - Ямпіль – Київ».

Він дозволить створити найшвидший маршрут із центрального регіону України в країни Центральної і Південно-Східної Європи. Президент України Володимир Зеленський назвав цей задум «амбіційною ідеєю».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-