Сергій Борзов: «Онкоцентр - знаковий об’єкт «Великого будівництва» 2021 року у Вінниці»

Сергій Борзов: «Онкоцентр - знаковий об’єкт «Великого будівництва» 2021 року у Вінниці»

Укрінформ

У Вінниці в межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» реконструюють відділення Подільського регіонального центру онкології.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Перші корпуси онкологічного центру були збудовані ще наприкінці 80-х років минулого століття. Аби підтримати відповідні умови праці та санітарні вимоги перебування пацієнтів у закладі періодично проводилися лише поточні ремонтні роботи.

Беручи до уваги, що Подільський регіональний центр онкології належить до закладів охорони здоров'я особливого типу виникла потреба в оновлені відділень яким уже більше 40 років.

Вперше за чотири десятиріччя саме завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво минулого року стартували роботи з  реконструкції хіміотерапевтичного та радіологічного відділень.

Загалом, реконструкція будівлі корпусу включає ремонт приміщень першого поверху будівлі де розташовано рентгенологічне відділення, надбудову четвертого поверху з розташуванням на ньому денного стаціонару з ліжками амбулаторної хіміотерапії (28 ліжок та крісло-місць) хіміотерапевтичного відділення і мансардного поверху з розташуванням на ньому побутових приміщень для персоналу хіміотерапевтичного відділення та технічних приміщень. Також відбудеться зведення нового перекриття та даху, заміна ліфтової кабіни в існуючій шахті ліфта з зупинками на відповідних поверхах, окрім того - утеплення зовнішніх стін надбудови мінераловатними плитами і благоустрій території.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов підкреслює, що кожен об’єкт президентської програми проходить якісний контроль. Крім цього, лікувальний заклад забезпечують необхідним сучасним обладнанням.

«Проведення реконструкції відділень регіонального онкоцентру надасть можливість створити належні умови, необхідні для надання висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги пацієнтам, які потребують високої інтенсивності лікування та догляду. А їх протягом року у відділені лікується від 8000 до 10000», - говорить Сергій Борзов.

Торік за рахунок субвенції з державного бюджету та коштів обласного бюджету для онкоцентру  придбано лінійний прискорювач загальною вартістю майже 50 млн грн, Варто зазначити, що ця система призначена для проведення опромінення під візуальним контролем та має високу точність і ефективність.

Наразі готовність об’єкта становить 80%, тож завершити реконструкцію терапевтичного відділення планують до кінця серпня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-