Сергій Борзов: «Велике будівництво» на Вінниччині - це мій імідж як керівника області»

Сергій Борзов: «Велике будівництво» на Вінниччині - це мій імідж як керівника області»

Укрінформ

«Велике будівництво» на Вінниччині - це особистий імідж керівника області перед її жителями.

Як передає Укрінформ, так процитував допис Сергія Борзова у Фейсбуці департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що кожен об’єкт президентської програми проходить якісний контроль.

«Результати минулорічної роботи вінничани уже побачили. Торік в області 15 об’єктів введено в експлуатацію: п’ять шкіл, п’ять дитячих садочків та п’ять об’єктів спортивної інфраструктури. У 2021 році «Велике будівництво» суттєво розширене. Окрім інфраструктурних проєктів і розбудови мережі доріг, садочків, шкіл, лікарень та спортивних об’єктів, в Україні запущена «Велика реставрація» пам’яток культури, програми доступної іпотеки і лізингу житла, розвитку авіа- та залізничного сполучення між регіонами України та багато іншого», - повідомив Борзов.

Він написав, що реалізація програми «Велике будівництво» та готовність до початку роботи приймальних відділень обговорювалась на селекторній нараді із міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим.

За словами очільника області, на Вінниччині заплановано провести реконструкцію 10 приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах.

З місцевих бюджетів для завершення робіт передбачено кошти у сумі 20,1 млн грн, на найближчих сесіях місцевих рад планується передбачити ще 3,7 млн грн.

«Сьогодні на 100% будівельна готовність першої черги відділень шести лікарень - Бершадської, Жмеринської, Калинівської, Тульчинської, Хмільницької та Ямпільської. – зауважив Сергій Борзов. - Чотири лікарні ще в стадії ремонту: готовність Гайсинської – 98%, Вінницької – 90%, Могилів-Подільської – 91%, Козятинської – 78%», - сказав Борзов.

Голова Ода додав, що до опорних лікарень області поставлено медичне обладнання для проведення діагностичних досліджень. Зокрема,  комп’ютерні томографи (7 одиниць) – до Жмеринської, Калинівської, Козятинської, Тульчинської, Хмільницької, Ямпільської та Вінницької лікарень; (3 томографи буде поставлено у квітні п.р.); рентгенологічне обладнання (10 комплектів) – до усіх десяти лікарень; обладнання для ультразвукової діагностики (10 комплектів) – до усіх лікарень.

Шість об’єктів готують документи для подачі в ДАБІ для отримання сертифікату готовності до експлуатації.

«Велике будівництво» на Вінниччині - це 9 об’єктів за рахунок державного та місцевого бюджетів: три дитячих садочки, три проєкти спортивного спрямування (з них - два басейни), один об’єкт галузі «Культура» («туристичний магніт») та два заклади медицини.

На реалізацію 9 проєктів у поточному році заплановано 217,2 млн грн: 104,2 млн грн - кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР); 105,5 млн грн. – місцеві бюджети; 7,5 млн грн – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих регіонів.

Профінансовано (спрямовано замовникам) – 13,7 млн гр. коштів місцевих бюджетів.

З метою ліквідації нестачі місць в дошкільних закладах, забезпечення дітей та молоді дошкільного віку якісними та інклюзивними освітніми послугами, створення комфортних умов для дітей і працівників та заощадження енергоресурсів буде добудовано та реконструйовано будівлі трьох дитячих садочків в містах Вінниці, Гайсині та смт Сутиски.

На їх реконструкцію буде виділено 73,0 млн грн (54,2 млн грн – ДФРР та 18,8 млн грн – місцеві бюджети).

Буде добудовано три об’єкти спортивної інфраструктури: спортивний комплекс (з басейном) по вул. Академіка Янгеля, 48, у м. Вінниці (роботи ведуться); реконструкція будівлі гімназії під плавальний басейн по вул. Шолом Алейхема, 1, м. Могилів-Подільський (потребує проведення тендеру);спортивно-оздоровчий комплекс «Авангард» по вул. Козацькій, 3, у смт Браїлів Жмеринського району (коригується ПКД, потребує проведення тендеру).

Для виконання будівельних робіт на спортивних об’єктах передбачено 49,4 млн грн, зокрема, 22,4 млн. грн. – кошти ДФРР,  19,4 млн. грн – місцеві бюджети, 7,5 млн. грн. – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих регіонів.

У рамках президентської програми буде завершено два медичних заклади: добудова головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги по вул. Київській, 68, у м. Вінниці (роботи ведуться); реконструкція хіміотерапевтичного корпусу Подільського регіонального центру онкології в м. Вінниці (роботи ведуться).

Заплановане фінансування на 2021 рік – 80,5 млн грн., у тому числі, ФРР – 14,7 млн грн,  місцевий бюджет – 65,8 млн. грн.

Буде забезпечено: створення умов, необхідних для надання висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги в умовах цілодобового стаціонару пацієнтам, що потребують високої інтенсивності лікування та догляду; рівний доступ населення до високоякісних послуг лікування хворих, які потребують променевого лікування, покращення лікувально-побутових та санітарно-гігієнічних умов перебування хворих та медперсоналу у хіміотерапевтичному відділенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-